Genel Tanım 

Her Yerde Sanat Derneği çocukların gelişim dönemlerine uygun olarak beceri kazanmaları, beden bütünlüklerini sağlamaları ve kendi, arkadaşları  ve dış dünyayla ilişkilerini güçlendirmek için sirki pedagojik bir araç olarak kullanır.

Atölyenin Amacı

Sirk atölyelerinin amacı çocuklara zihinsel ve bedensel becerilerini geliştirerek, çocukların kendi bedenlerine odaklanmaları ve sosyal uyum becerilerini sağlamaktır. Sirki sosyal pedogojiyle birleştirerek çocukların öğrenme, anlama, aktarma, uyum sağlama, özgüven ve birlikte çalışma gibi becerileri edinmelerine de yardımcı olur. Aynı zamanda atölyemizin hedef yaş grubu olan 7-17 yaş arasındaki çocukların gelişim dönemlerine katkı sağlamak, bedenlerinin esnekliğini tanımak bedenleriyle ilişki kurmalarına destek olmaktır. Sosyal sirk atölyesi çocukların ince ve kalın kas becerilerinin gelişmesine de fayda sağlayarak çocukların dengeli ve düzgün bir vücut duruşuna sahip olmalarını da amaçlar.

Atölye içerikleri - Kullanılan Malzemeler ve Katkıları 

Üç Top

Çocukların Kol kasları, bacak kasları ve zihinsel gelişimine rehberlik eder. İş birliğini ve paylaşmayı öğretir . Reaksiyon ve ve çabukluk gelişiminde önemlidir. Odak ve motivasyon arttırıcı etkileri vardır.
Çocuklara 3 top ile el ve beyin koordinasyonunu güçlendirici, top çevirme koordinasyonları gösterildi. Bir topla başlayan bu eğitim ikinci ve üçüncü topla el ve göz takibini aktifleştiren hareket ve odak becerisi geliştiren hareketlerin öğretilmesi ile son buldu. 

Diabolo

Bizlere çocuğu en doğal haliyle tanıma fırsatı verir. Çocuğun enerji ve ilgisini kapsayan bir ortam sağlaması ve çocuğun atölye içindeki etkinliğini arttıran hareketlilikler sağlar. Dikkat, hayal kurma, kavram ve rekabet duygularının gelişmesinde yardımcı olur.
Bu bölümde çocuk diabolo nasıl çevireceğini ve bu hareketlerin nasıl bir beceri geliştireceğine dair bilgiler ediniyor. İp, çubuk ve makara ile merkez- beden ilişkisini sağlamlaştırarak güven elde etmesi sağlıyor.

Akrobasi ve Trambolin

Bu bölümde çocuklar farklı farklı akrobasi hareketleri ve partner akrobasi öğreniyor. Trambolin üstünde zıplamayı ve takla atmayı ve farklı farklı hareketler öğrenirken partner akrobasisi ile bedenler arası uyum geliştirerek sosyal becerilerini geliştiriyor. 

Hulahop

Büyük ve küçük kas gelişimi, özgüven , dikkat, esneklik ve bunları uzun süre muhafaza etmelerini sağlar. Onların pasif durumdan aktif duruma geçmelerine rehberlik eder. Çocuğun yaşadığı çevrede eğlenirken yeni arkadaşlıklar ve kimlik oluşturmasını destekler. Aynı zamanda yardımlaşmayı öğrenir.

 Hulahop’un atölyelerdeki amacı; hulahop çevrilirken bedenin boyun, bel, diz kısımlarına dair farkındalıklarının geliştirilmesiydi. Hulahop atölyesinde farklı farklı hareketler gösterilerek çocuğun beden odağı güçlendirildi. Son atölyelerde de çocukların eşlikçilerle birlikte organize ettiği gösterilere bütün ailelerin çağrıldığı gösteriler sunuldu. Çocuklar beceri geliştirdikleri alanlarda gösterilerini sergilediler.

Claps 

Kol kasları, bacak kasları, karın kasları, hareket hızı ve el göz koordinasyonunu desteklemek için kullanılan bir araçtır. Beden ağırlık dengesi kontrollerini aktif kullanmayı sağlar.

Tabak: 

Bu akrobasi takımı bir çubuk üzerinde döndürülerek bir tabakla birlikte kullanılmaktadır. Daha çok kollar ve ince kas becerilerinin kullanılmasını sağlamanın yanında çocukların odaklanma becerilerini de geliştirir. 

Denge topu : 

Beden zihin ve duygusal gelişim birbirini karşılıklı olarak etkileyen bütünleşik yapılardır. Denge topu bu anlamda düşünme, kavrama, özgüven, gibi yeteneklerini geliştirirken Görsel algı, koordinasyon ,kas gruplarının ve dengenin gelişimini de destekler. Denge topu bu anlamda çocukla iletişim kurmanın en eğlenceli materyalidir.